Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Video: Finn Brødbæk, DNV-Gødstrups projektsekretariat.

21.10.2019

Helikopterlandingspladsen i Gødstrup er blevet testet af til natflyvning ved en vellykket prøvelanding med hjælp fra Beredskabet i Skive.

Gødstrup en aften i oktober ved 20-tiden er normalt mørk som den sorteste nat, men onsdag d. 9. oktober var anderledes.

En helikopterlandingsplads skal være synlig også i mørke, så derfor blev synligheden af de forskellige slags lys, der skal være på plads og i orden, testet af en helikopterpilot fra beredskabet i Skive.

Patientsikkerhed er et af de vigtigste ord, når talen falder på Gødstrup, så helikopterne skal kunne lande sikkert på den nye helipad, når de bringer eller henter patienter.

Som det ses i den håndholdte video, som byggeteknisk koordinator Finn Brødbæk fra DNV-Gødstrups projektsekretariat optog, så landede akutlæge-helikopteren sikkert på landingspladsen foran Servicebyen i Gødstrup.

Lyskilder ved H'et skal gøres mere natbrillevenligt

Et lyshav blev tændt og omkransende landingspladsen, hindringslysene på skorstenen ved Servicebyen samt det ene sengetårn fungerede, og generelt var det muligt at kvalificere synligheden. Flueben ved det.

Testen viste også, at lyskilderne ved landingspladsen "FATO/det store H" (FATO står for The Final Approach and Takeoff) skal udbedres i forhold til flyvning med natbriller.

Det bliver der nu taget hånd om, så helikopterne kan lande og lette sikkert – til gavn for patientsikkerheden – når Regionshospitalet Gødstrup er klar til patienter i marts 2021.