20191217 Årets gang i DNV_til web.gif

Fotos: Søren Braad Andersen, Kommunikation.

18.12.2019

Rejsen mod Gødstrup går nu for alvor ind i sidste og afgørende fase. Vi nærmer os slutspurten.

Vi ved, hvor vi skal hen, og skulle nogen være i tvivl, så er blå skilte med "Hospitalsparken" allerede sat op flere centrale steder i Gødstrup!

I det hele taget er der tydelige tegn på, at dagligdagen i Gødstrup nærmer sig. Toget kører stadig forbi Gødstrup Station, men der er gjort klar til, at patienter, pårørende og personale snart kan stå af og på toget og gå mod hovedindgangen få hundrede meter væk. Bussen, derimod, har allerede Gødstrup som destination.

Om et halvt år er håndværkerne færdige på hospitalsbyggepladsen, og i 1. kvartal 2021 flytter de gamle hospitaler i Herning og Holstebro til den nye adresse i Gødstrup.

Undervejs mod Gødstrup er der selvfølgelig stadig meget, der løbende skal vinges af i en stor kompliceret byggeproces med rigtig mange brikker. Et markant flueben på de indre linjer blev sat tilbage i januar i Servicebyen på den sydlige del af hospitalsbyggepladsen.

Med virkning fra årsskiftet overgik Servicebyen officielt til Driftsafdelingen, som den første bygning i hospitalsbyggeriet. Eller med andre ord blev Servicebyen overdraget fra Kvalitetsfondsprojektet til hospitalets drift.

3 x rejsegilde

Nøgleordet for tre af årets milepæle er rejsegilde! Mandag d. 3. juni blev der festet for psykiatrien i Gødstrup, hvor konturerne af et nyt og moderne psykiatrisk hospital tegnede sig.

Et halvt år efter har byggeriet haft vokseværk, og Regionspsykiatrien Gødstrups 13.500 kvm i to etager ligger nu i tæt sammenhæng med det øvrige hospital forbundet af den 375 meter lange foyer.

Tæt ved både Psykiatrien og Regionshospitalet Gødstrups kommende hovedindgang kan spærene på den kommende hospitalskirke nu ses. Kirken er ikke med i kvalitetsfondsprojektet, men bygges for midler, som Herning Nordre og Søndre provstier har skaffet. 4. oktober var der rejsegilde for den 150 kvm store andagtskirke, der vil stå klar til brug sammen med det øvrige hospital i 2021.

Årets tredje og sidste rejsegilde fandt sted 11. november på den vestlige del af den store hospitalsbyggeplads i Gødstrup – nærmere bestemt forsknings- og uddannelsescentret NIDO|danmarks kommende domicil.

Det blev en flot fejring af håndværkernes arbejde indtil nu, og selv en noget gråmeleret efterårsmandag formåede ikke at skjule, at atrium i hjertet af NIDO|danmarks kommende domicil i Gødstrup allerede er et helt særligt lokale med højt til loftet.

For alle 3 rejsegilder gjaldt, at der var mange gæster, men det var for ingenting at regne sammenlignet med Åbent Hus søndag d. 1. september.

7.000 lagde vejen forbi Gødstrup

Over 7.000 personer lagde vejen forbi Regionshospitalet Gødstrup den første søndag i september. Dermed havde byggepladsen i Gødstrup besøg af hver tredje af de 21.413 gæster, der på landplan deltog i et Åbent Hospital-arrangement.

I to hjørner af hospitalsbyggepladsen er arbejdet med at etablere nye datacentre i fuld gang. Første spadestik er taget i efteråret, og datacentrene får plads både i syd og i nord.

På hvert byggefelt er der afsat 600 kvm til selve bygningen. Dertil kommer plads til teknisk udstyr og et sikkerhedshegn. Alt i alt vil der bag sikringshegnet være 1.375 kvm.

Region Midt IT er bygherre på projektet, der gennemføres i samarbejde med DNV`s Projektafdeling. Når Region Midtjylland tager datacentrene fuldt i brug i 2020, vil livsnerven for al data og IT i regionen være samlet i Gødstrup nordvest for Herning. Samlingen sker for at modernisere og spare energi og penge.

Med det blotte øje er det tydeligt, at der er sket på godt jysk – ikke så lidt i løbet af 2019.

Meget mere følger i løbet af det næste års tid.