20181114 Trinbræt v Gødstrup5_530px_M2A0687.jpg

Hospitalet er lige i nærheden af Gødstrup Station, der er godt i gang med at blive klar. På billedet ses byggeleder Kristian Andersen fra Banedanmark (tv) og entrepriseleder Jacob Langøe fra Forstas. (Foto: Søren Braad Andersen/Kommunikation)

16.11.2018

Hvad er det, der er 120 meter langt og ca. 4 meter bredt – og ligger i Gødstrup?

Svært spørgsmål umiddelbart, men hvis nu bonusoplysningen er, at her kan du i 2020 stige af  og på  – så er du nok på sporet af et svar.

Sagen er, at arbejdet på den kommende Gødstrup Station, nærmeste nabo til det kommende Regionshospitalet Gødstrup, allerede er i fuld gang og har været det en god måneds tid. Et hold fra entreprenørvirksomheden Forstas, der bl.a. arbejder med infrastruktur, er for  Banedanmark ved at anlægge og klargøre et område tæt på den kommende hovedindgang til Regionshospitalet Gødstrup.

Forstas vandt licitationen

"Vi vandt licitationen tidligere på året og kunne "sætte skovlen i jorden" i september," fortæller entrepriseleder Jacob Langøe fra entreprenørvirksomheden Forstas, der denne dag har møde i skurvognen med byggeleder Kristian Andersen fra  Banedanmark, der anlægger stationen.

Mens der arbejdes på stationen i Gødstrup suser tog med jævne mellemrum forbi. Farten er dog af hensyn til sikkerheden afpasset og i en periode var den sat markant ned.

Stationen vil med sin centrale placering fra og med 2020 blive et knudepunkt, der skal servicere togrejsende med ærinde i Gødstrup – enten som patienter, pårørende eller ansatte. 

Delaflevering d. 1. december

Byggeleder Kristian Andersen fortæller, at 1. december er der såkaldt delaflevering af perronen til den kommende station. Hvide perronkantsten er disse uger ved at blive monteret og reelt vil en perron på ca. 500 kvm stå klar, når vi går ind i julemåneden.

I næste uge er det planen at brolæggerne indfinder sig, så perronen bliver til at gå på.

Lysmaster, der skal oplyse området, bliver også rejst her i efteråret, men de bliver dog ikke tændt. Faktisk går Gødstrup Station i en frivillig venteposition, for der er stadig meget, der skal gøres, før tog kan stoppe ved den nye Gødstrup Station.

Tilkørselsveje fra station og videre mod det kommende hospital står Herning Kommune for. Kommunen sørger desuden for forplads og parkeringspladser ved stationen.

Læskure og infostandere kommer senere

Det resterende arbejde på perronen koordineres mellem Banedanmark og DSB, bl.a. etableringen af læskure, infostandere, øvrige tavler med mere.

At anlægge en togstation er efterhånden en sjælden foreteelse, fortæller Kristian Andersen fra Banedanmark. Senest var Langeskov, der fik en station.

Hvornår stationen kommer i drift og togene standser ved den nye station i Gødstrup, er der endnu ikke sat dato på, men det bliver i god tid før ibrugtagningen af det kommende Regionshospital Gødstrup.