I to tilfælde har der fornylig været behov for hjertestarteren.

I DNV-Gødstrup er der stor fokus på sikkerhed og det at kunne handle hurtigt og resolut med førstehjælp. 

07.03.2018

Under hele byggeperioden har det lange lys konstant været på sikkerheden på byggepladsen i Gødstrup. Efter devisen "Se ulykken før den sker" er der fælles fodslag på byggepladsen, og alle tænker på, hvordan ulykker kan minimeres. At fokus virker, kan ses af tallene for registrerede arbejdsulykker på byggepladsen. I januar 2018 var der et rundt nul og i februar kun en registreret arbejdsulykke.

Men, hvad med ulykken/hændelsen, der bare slår ned som lyn fra en klar himmel og kræver resolut og beslutsom handling her og nu? Vi taler liv og død. Hvordan håndteres det på en byggeplads som DNV-Gødstrup?

Svaret er igen – proaktivt. I sidste uge var der førstehjælpskursus for projektsekretariatets ansatte, og opbakningen til initiativet var stor, fortæller arbejdsmiljøkoordinator Tanja Andersen fra DNV-Gødstrup.

Vigtigt at kunne betjene hjertestarter

"Det er meget vigtigt at så mange som muligt – helst alle – har de kompetencer, der skal til, når en person bliver dårlig og får hjertestop."

At der er brug for kompetencerne vidner flere situationer om. De to hjertestartere, der er i Gødstrup, har været brugt i et par tilfælde den seneste tid. Begge gange har det været administrativt personale, der har haft behov for resolut handling. Kolleger på pladsen vidste, hvad der skulle gøres og den alvorlige situation blev håndteret helt efter bogen.

For sagen er jo, at alle potentielt er i risikozonen. Eksempelvis omhandlede det ene af tilfældene en yngre mand på 29 år.

For at være på forkant på en situation, der kan opstå lige pludselig, gav de ca. 20 personer, der var til førstehjælpskursus forleden, den fuld gas i to timer. Der blev arbejdet og svedt hårdt for sagen, fortæller Tanja Andersen.

Og sådan vil der også fremover blive arbejdet for at alle skal kunne mestre førstehjælp.