Det er her, psykiatrien i vest skal placeres i Gødstrup! 15. marts tager regionsrådsformand Anders Kühnau det første spadestik. (Foto: Søren Braad Andersen/Kommunikation) 

02.02.2018

Spaden er klar, og invitationerne sendt til udvalgte gæster. 15. marts tager regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau det første spadestik til psykiatrien i Gødstrup.

Med det formelle spadestik går byggeriets totalentreprenør, entreprenørfirmaet Jørgen Friis Poulsen A/S,  for alvor i gang med at bygge det 13.500 kvm store hospital til psykiatrien i vest.

Den nuværende behandlingspsykiatri i Holstebro og Herning samles i det nye psykiatriske center i Gødstrup. Psykiatrien kommer til at ligge i forlængelse af det somatiske hospital med fælles indgang og bliver forbundet af den fælles tværgående foyer.

Pris for byggeriet: 227 mio. kr. 

Prisen for byggeriet af psykiatrien i Gødstrup bliver cirka 227 mio. kroner. For de penge får borgerne i Region Midtjylland en tidssvarende hospitalsbygning, der i størrelse svarer til to fodboldbaner. Det nye psykiatriske center vil bl.a. få 3 sengeafsnit med i alt 90 sengestuer, 54 samtalerum, sportshal, multiaktivitetsrum, kreativt værksted og sanserum.