Animeret gif med fotos fra DNV-Gødstrup byggepladsen.

Et lille udpluk af "set og sket" på byggepladsen i Gødstrup i løbet af 2018. Fotos: Charlotte Feldbæk Ranneries og Søren Braad Andersen, Kommunikation.

18.12.2018

Dronens knivskarpe og præcise iagttagelser fra luftrummet over adressen Gødstrupvej 43 er gode at have ved hånden, når der skal svares fyldestgørende på spørgsmålet: Hvad er der egentlig sket på byggepladsen i Gødstrup i 2018?

Det korte svar med vestjysk underdrivelse er: Temmelig meget - og det vil føre for vidt at nævne det hele.

Et par af årets milepæle:

Farver på facaden

Tilbage i februar gjorde farverne på facaderne deres entre – dog kun i det små. Her ved årets udgang dominerer det stribede look på hele den del af hospitalet, vi kalder Etape 1.

Etape 3 var kun lige begyndt at rejse sig i begyndelsen af året. Nu ind under jul står råhuset i fuld højde og venter på at blive gjort færdig – indvendig og udvendig.

Psykiatrien på vej

Mod øst er "naboen" til den somatiske del af hospitalet godt i vej. 15. marts tog regionsrådsformand Anders Kühnau det første spadestik til psykiatrien i Gødstrup, og det blev startskuddet og et go til psykiatriens totalentreprenør, entreprenørfirmaet Jørgen Friis Poulsen, om for alvor at gå i gang med det 13.500 kvm. store byggeri.

14. juni blev en solid bund til psykiatrien lagt, da et støbesjak i en 11 timer lang proces fik støbt psykiatriens kælder på 100x 10 meter. Denne junidag var en gråvejrsdag og slet, slet ikke dækkende for sommeren 2018.

En solstrålehistorie

Solen var ellers en trofast følgesvend i månedsvis til glæde og gavn for Energiparkens 6.340 kvm solceller.

Produktionen i de tre sommermåneder var ca. 400 MWH, hvilket svarer til et helt års el-forbrug for ca. 90 almindelige danske husstande. I penge et sted mellem 800.000-900.000 kr.

NIDO | danmark i fuld skala

En anden solstrålehistorie fra Gødstrup bærer overskriften NIDO | danmark.

I november sprang den gode nyhed, at med Region Midtjylland og Herning Kommune som de helt store bidragsydere er Regionshospitalet Gødstrup sikret den fulde udgave af forsknings- og uddannelsescentret NIDO | danmark. KPC Herning A/S er totalentreprenør på det 142,8 mio. kr. store byggeri.

Sidst i november blev kontrakten underskrevet, og i det nye år starter projekteringsfasen for det knap 4200 kvm. store byggeri.

I 2020 står det nye forsknings- og uddannelsescenter færdig – sammen med det øvrige hospital.