Projektleder Kasper Hammershøj står foran solceller i Gødstrup.

En tilfreds projektleder, Kasper Hammershøj fra DNV-Gødstrups projektsekretariat, kan tørt konstatere, at sommeren har været gode på flere måder. Fotos: Søren Braad Andersen, Kommunikation.

08.08.2018

Sommeren har gjort sin pligt i år - og mere til. Det har bl.a. betydet indtjening fra solcellerne i Energiparken i Gødstrup.

At sige at solen har givet smæk for skillingen denne sommer, er vist nærmest en underdrivelse.

Time efter time, dag efter dag, uge efter uge har solen braget ned til glæde for mange, til gene for andre – og til gavn for en del. Specielt dem med solceller!

For Energiparken ved det kommende Regionshospitalet Gødstrup har sommeren været en hed omfavnelse. Watt-måleren har kørt på overtid, og resultatet er en produktion af el, der så rigeligt har dækket behovet. Faktisk har sommerens mange solstråler betydet, at DNV-Gødstrup har kunnet sælge el videre på det frie el-marked.

Indtjening på 80.000 kr. 

I kroner og øre har vi for april, maj og juni tjent ca. 80.000, fortæller projektleder Kasper Hammershøj fra DNV-Gødstrups projektsekretariat.

En watt-tæller.

Watt-tælleren har nærmest kørt på overtid i Energiparken denne sommer. 

De tørre tal

Her er de tørre tal for sommerens el-produktion i Energiparken i Gødstrup:

Siden midten af maj og til i dag er der produceret 392 MWh. Det svarer til et helt års el-forbrug for 90 almindelige danske husstande. I penge svarer det til et sted mellem 800.000-900.000 kr.

"I de seneste varme uger har solcellerne produceret mere strøm, end den store hospitalsbyggeplads og den nærliggende skurby kan aftage. Udover at få en indtjening på den overskydende elektricitet, så er der også den miljømæssige sidegevinst, at vi over sommeren har sparet pænt på Co2 udledningen. Besparelsen her er på 207 tons," fortæller Kasper Hammershøj.

6.340 kvm solceller på arbejde

Energiparken i Gødstrup rummer 6.340 kvm solceller, der er placeret på et 24.000 kvm stort område på den nordlige del af byggepladsen.

Entreprenør og samarbejdspartner på energiparken er Viasol, og det er underleverandøren CNS Energi APS, der har monteret solcellerne.

Energiparken skal være med til at sikre, at hele hospitalsbyggeriet lever op til Bygningsklasse 2020. For at det kan ske, kræves en egenproduktion af ca. 954.00 kWh/år (kilo watt timer pr. år.) I kroner og øre svarer det til en årlig gevinst på godt 1,5 mio. kroner.