Der var en lind strøm af gæster hele dagen. Fotos: Charlotte Feldbæk Ranneries, Kommunikation.

04.09.2017

Af kommunikationskonsulent Finn Marsbøll

Åbent hospital-arrangemententet i Gødstrup blev en bragende succes med glade besøgende fra både nær og fjern.

Klik, klik, klik.

Et lille klik på den håndholdte persontæller blev gentaget hele 3037 gange ved "Åbent Hospital ” i Gødstrup i går søndag d. 3. september.

DNV-Gødstrup trak gæster som en kraftig magnet, og de store ord må i dagens anledning frem fra skuffen. Det blev ganske enkelt en helt igennem forrygende søndag med besøg af alle de gæster, vi kunne ønske os. En kæmpe succes, som adskillige blandt publikum efterspurgte en gentagelse af!

500 gæster det første kvarter

Gæsterne stod klar i venteposition uden for porten allerede en god time inden det officielle starttidspunkt kl. 11 – og derefter gik det stærkt. 500 gæster gik ind i bygningen efter første kvarter, og tendensen fortsatte og fortsatte.

”Åbent Hospital” var overskriften og invitationen til alle, der havde lyst til at se, hvor langt vi er med byggeriet DNV-Gødstrup. Og eventuel bekymring, om ”hvor mange der mon ville troppe op” blev fejet af banen af høj sol og ditto stemning.

Vi ved, at interessen for at høre om Gødstrup er solid og vedholdende, og i går fik vi syn for sagn. Lokalbefolkningen valfartede til byggepladsen, og de var utroligt glade for, hvad de så, fik at vide og oplevede på egen hånd.

Kæmpe interesse. De første par timer måtte gæsterne væbne sig med tålmodighed, før de kunne komme til standene.

Oplevelsen blev en øjenåbner for de allerfleste, og der var stor tilfredshed med det set-up, som Hospitalsenheden Vest havde stablet på benene.

Selvom der er knap 3 år til DNV-Gødstrup, eller som det i 2020 vil hedde ”Regionshospitalet Gødstrup”, bliver en realitet, har vi en solid grundfortælling samt en pose fuld af gode historier at fortælle til alle, der vil høre.

I går fik vi ”hul igennem”, og budskabet trængte igennem med saft og kraft. Vi bygger Patientens Hospital, og der er vægt bag ordene.

Livlig trafik på ruten

Efter en grundig oprydning og klargøring over weekenden stod råhuset i Etape 1 klar til det helt store rykind. I alt 10 steder på den tydeligt afmærkede rute var standene placeret. Standene eller sessionerne var bemandet med nøgle- og fagpersoner fra Hospitalsenheden Vest, der alle havde en historie at fortælle.

Historien om den interaktive fødestue, flytteprocessen, Gødstrup som arbejdsplads, kunsten, sengestuen, kostkonceptet, teknikken med mere blev gentaget af standholderne, nærmest som i en båndsløjfe.

I hospitalets foyer var der mulighed for at holde en kaffepause.

Informationer en masse blev afsendt til et meget lydhør publikum, der cirkulerede rundt på den lange rute med stop i caféområdet i foyeren samt en vandretur op til helikopterlandingspladsen.

Trafikken rundt i bygningen var livlig, og det samme var dialogen med publikum. En stor gruppe "gule veste" fra Hospitalsenheden Vest oplevede også publikums interesse for at høre detaljer om byggeriet og svarede for sig, det bedste de havde lært.

Det blev en dag med rigtig god energi og en soleklar succes.

DNV-Gødstrup interesser tydeligt både bredt – og lokalt.