05.10.2017

Systematik og forudseenhed gavner mange processer. I DNV-Gødstrup er der vedholdende fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed, og på hvad der kan gøres for at forebygge ulykker.

Firmaet PD Elevator fra Haderslev har arbejdet "med det lange lys" under montagen af foreløbig to elevatorer i Gødstrup, og for det arbejde modtog virksomheden forleden månedens diplom "For en særlig handling, der har medført en konkret forbedring af arbejdet og arbejdsmiljøet under opførelse af DNV-Gødstrup".

Det er Region Midtjylland, Dansk Byggeri og Bambus (Byggeriets Arbejdsmiljøbus), der i fællesskab hver måned uddeler diplomet.

Løsningen var en skinne

Firmaet fandt en løsning, så der kunne arbejdes sikkert, imens elevatoren  var  i brug som byggehejs og på repoerne ud for hver etage – vel at mærke uden driftsstop. Løsningen var bl.a. at lægge en skinne/sliske over dørtrinnet og på den måde fordele trykket.

Hvordan denne skinne skulle lægges blev beskrevet med klar tekst og gode illustrationer i en vejledning. Vejledningen blev set og bemærket af de øvrige håndværkere, der skulle anvende elevatorerne, fortæller arbejdsmiljørepræsentant Bjarke Bruun fra PD Elevator.