Byggeriet i Gødstrup har været forskånet for alvorlige arbejdsulykker. 

08.11.2017 

Kan der gemme sig en god historie i tørre tal fra en ulykkesstatistik? Umiddelbart skulle man ikke tro, at der er noget positivt at fortælle om forstuvede ankler, snitsår og sandkorn i øjet!

Men sandheden er, at ulykkesstatistikken om DNV-Gødstrup er en god historie, der som byggeriet skrider frem, bliver bedre og bedre.

Siden første spadestik i 2012 og indtil udgangen af 3. kvartal i 2017 er der i alt noteret 15 arbejdsulykker – og heldigvis ingen ulykker, der har givet varige mén.

I 2017 er der indtil udgangen af september noteret 4 arbejdsulykker, og for dem alle gælder, at der har været tale om mindre skader (forstuvet ankel og snitsår), som kun har betydet få dages fravær.

Tallene fra DNV-Gødstrup er markant bedre end landsgennemsnittet for den samlede byggebranche i Danmark.

"Målet og ambitionen er, at vi gerne skal ligge på en tredjedel af landsgennemsnittet byggebranchen, og det er et mål, vi er tæt på at nå, fortæller projektchef Michael Hyllegaard fra DNV-Gødstrups projektsekretariat.

Målrettet sikkerhedsarbejde

15 ulykker er selvfølgelig 15 for meget, men at arbejde på en travl byggeplads er som udgangspunkt farligt. Så vi kan med tilfredshed konstatere, at det daglige og målrettede arbejde med sikkerhed og arbejdsmiljø i Gødstrup bærer frugt – og kan aflæses i statistikken."

Ingen håndværkere får adgang til pladsen, før de er sikkerhedsgodkendt til at færdes der. Godkendelsen får de, når de har bestået en interaktiv test, der klæder dem på til at forudse farer på en byggeplads.

Fokus er altså sporet ind på sikkerhed til en start, og inde på byggepladsen er der blandt entreprenører og håndværkere vilje og interesse for at forbedre arbejdsmiljøet, mens DNV-Gødstrup – det fremtidige "Regionshospitalet Gødstrup" skyder op.

Diplom og hæder for god idé

Hver måned er der skulderklap, diplom og hæder til et sjak, "For en særlig handling, der har medført en konkret forbedring af arbejdet og arbejdsmiljøet under opførelse af DNV-Gødstrup".

Over de seneste par år er der indkommet et væld af gode og brugbare forslag fra entreprenører og håndværkere, der alle har været med til at forbedre arbejdsmiljø og sikkerhed på pladsen.

Bag uddelingen af det månedlige diplom står Region Midtjylland, Dansk Byggeri og Bambus (Byggeriets arbejdsmiljøbus).