Driftsafdelingens fortrop i Gødstrup. Fra venstre sektionsleder Carsten Søndergård, maskinmester Niels Holm Mortensen og bygningskonstruktør Heidi Elisabeth Højland. Driftschef Jens Peter Østergaard var denne dag på besøg. Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation.

02.03.2017 

Dag for dag nærmer vi os målet i Gødstrup. Hospitalsbyggeriet har vokseværk og breder sig i alle retninger. Planlagt og målrettet – naturligvis

Af Finn Marsbøll, Kommunikation

Godt halvvejs i byggeriet er det derfor rettidig omhu, at en lille fortrop fra Hospitalsenhedens Vests Driftsafdeling indtager Gødstrup under ledelse af en tidligere kaptajn i den danske hær.

Kaptajnen, der nu har titel af sektionsleder i Driftsafdelingen i Hospitalsenheden Vest, er Carsten Søndergård. Carsten, der er bygningskontruktør og Commissioning leder, og kollegerne Heidi Elisabeth Højland (bygningskonstruktør) og Niels Holm Mortensen (maskinmester) samarbejder allerede nu i det daglige med Projektsekretariatets folk på byggepladsen om en hel række praktiske ting og gøremål.

Blandt andet er de tre nu med på Projektsekretariatets ugentlige møde i skurbyen, hvor et væld af informationer deles.

P.t. har kollegerne fra Driftsafdelingen deres eget kontor til rådighed, men det er planen, at de i nær fremtid skal rykke sammen med Projektsekretariats ansatte i skurbyen.

De skal have huset ind under huden

Overordnet er Driftsafdelingens fortrop på plads for at lære og se, hvad det er for et hus, vi bygger. At få huset ind under huden, lære det at kende i detaljer og vide, hvor installationerne eksempelvis er monteret. Kort sagt få ejerskab til det.

"Vi skal være tidligt på færde, så vi kan nå at opdage fejl, hvis de opstår i processen, og for at kunne det skal vi lære bygningerne at kende. Det er vigtigt, at vi får et hospital, der er lavet, så det virker fra dag 1," siger driftschef Jens Peter Østergaard.

At besidde den nødvendige viden om bygninger, installationer og funktioner er essentielt for den fremtidige drift af hospitalet og vedligeholdelsen af bygningerne. Økonomisk er det også en rigtig god ide. Optimal fejlfinding kan helt sikkert spare penge på budgettet. Allervigtigst er dog, at hospitalet står klar til tiden.

Statistik fra Byggestyrelsen viser, at bygninger normalt er konstruktivt færdige til tiden, mens de tekniske installationer kun er knap 80 pct. færdige.

"Og det er den proces, vi er gået i gang med at modvirke", siger sektionsleder Carsten Søndergård.

Flere kolleger er på vej

Driftsafdelingens fortrop får i løbet af foråret/sommeren støtte fra endnu 10 af kollegerne fra afdelingen. De 10 er fortrinsvis VVS-folk og elektrikere, der skal arbejde både i det gamle – og i det kommende hospital.

Driftschef Jens Peter Østergaard glæder sig over, at personale fra Driftsafdelingen nu får mulighed for at suge læring til sig i Gødstrup: "Det er i det hele taget en god proces, hvor vi samarbejder med andre afdelinger i organisationen om et stort fælles mål."

 


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}