Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation

11.05.2017

Af kommunikationskonsulent Finn Marsbøll

Ny opfindelse er ikke kun smart - den gavner også arbejdsmiljøet og sikkerheden for de medarbejdere, der laver tagpaparbejde

At håndtere gasflasker er ikke det nemmeste. De er, som mange sikkert vil skrive under på, tunge, uhandy og besværlige at tumle.

Hvad gør man så, når man arbejder professionelt med at lave tagpaparbejde i Gødstrup og har behov for at transportere gasflasker rundt på taget på en arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde?

Man gør selvfølgelig som folkene i firmaet Icopal, og opfinder selv en løsning, der holder.

Ny opfindelse blev præmieret

Løsningen, som Finn Sørensen fra Icopal fandt, er et nyt stykke værktøj – en trefod som kan fastgøres til gasflasken. Resultatet af det innovative arbejde gør nu, at gasflasken står solidt plantet på taget og at den altid kan transporteres og opbevares sikkerhedsmæssigt forsvarligt under tagarbejdet.

Ideen blev torsdag præmieret med diplom, skulderklap og bred anerkendelse som månedens vinder "For en særlig handling, der har medført en konkret forbedring af arbejdet og arbejdsmiljøet under opførelse af DNV-Gødstrup".

Det seneste års tid er et væld af gode brugbare ideer indkommet, og det er et initiativ andre også har fået øje på.

Besøg fra Dansk Byggeri og regionen

Fejringen af månedens gode ide blev ekstra festlig med gæster fra både byggeriet og regionen.

Direktør Peter Kirkegaard fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus og direktør Peter Stenholm fra Dansk Byggeri var torsdag d. 11. maj besøg i Gødstrup for at høre, hvordan vi i Hospitalsenheden Vest i det daglige arbejder med arbejdsmiljø og sikkerhed på byggepladsen.

1. næstformand i Region Midtjylland Henrik Gottlieb Hansen var ligeledes på besøg, og han deltog sammen med de to direktører samt hospitalsdirektør Poul Michaelsen i et opsamlende møde, hvor bl.a. initiativerne med sikkerhedskulturen i Hospitalsenheden Vest og DNV-Gødstrup blev drøftet.

Det er Region Midtjylland, Dansk Byggeri og Bambus (Byggeriets Arbejdsmiljøbus), der i fællesskab hver måned uddeler diplomet.