Bravida blev præmieret for januar måneds gode ide til forbedring af arbejdsmiljøet. Foto: Hospitalsenheden Vest

30. januar 2017

 

Af Finn Marsbøll, kommunikationskonsulent

I snart et år er der givet skulderklap og diplom for den gode ide, der gavner arbejdet og arbejdsmiljøet under opførelsen af DNV-Gødstrup

Det er Region Midtjylland, Dansk Byggeri og Bambus (Byggeriets arbejdsmiljøbus), der i fællesskab hver måned uddeler diplomet "For en særlig handling, der har medført en konkret forbedring af arbejdet og arbejdsmiljøet under opførelse af DNV-Gødstrup".

Første gode – og præmierede - ide kom fra Max Bögl International sidste år i februar. Deres ide var at montere et sikkerhedsrækværk på de store betonelementer – før de bliver hejst op!

Siden da er den ene gode ide efter den anden kommet til overfladen til glæde og gavn for  både arbejdsmiljø og sikkerhed på den store hospitalsbyggeplads DNV-Gødstrup.

I alt er der indkommet ca. 1700 forslag fra entreprenørerne og deres ansatte. En række af forslagene har fået omtale, men der er en del, der ikke er kendt af den store offentlighed – eller af kollegerne på byggepladserne rundt omkring i landet.

Gode ideer skal inspirere

Med et nyt initiativ får kolleger og andre interesserede nu snart mulighed for det, fortæller Kim Borch fra Arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri, der er med til at uddele diplomet hver måned.

Dansk Byggeri har planer om at anvende opsamling af løsningerne på landsdækkende medier som www.byggeproces.dk og www.bygergo.dk til evt. inspiration. Initiativet er stadig kun i sin vorden, men forventes at blive implementeret i det første halvår af 2017 - og synligt efter sommerferien.

Med i den påtænkte viden/idebank kommer helt sikkert den seneste gode ide. Ideen, der modtog hæder i sidste uge, kom fra  Bravida, der har 3 store entrepriser (el, VVS og ventilation) i Gødstrup.

Skulderklap og diplom til Bravida 

Sikkerhedsleder Torben Mikkelsen fra  Bravida fortæller om den gode, til en start lidt kostbare, men på lang sigt økonomisk fornuftige ide at opføre et telt på stedet, hvor arbejdet skal foregå samt lægge fliser som et solidt grundlag.

På den måde er der skabt mulighed for at færdes og køre på jævnt gulv, og der kan spares penge på trucks, for alt kan flyttes rundt med palleløftere. Der er i det hele taget mange fordele ved at kunne arbejde i ly for vind og vejr. Vigtigst er det gode arbejdsmiljø samt medarbejdernes ve og vel, som Bravida vægter højt, siger sikkerhedsleder Torben Mikkelsen.