Et forslag om at hænge el-kablerne til "tørre" vandt hæder, skulderklap og diplom

Nogle gange ligger de gode ideer lige for næsen af én. Eller i dette tilfælde snublende nær. Tag nu f.eks. historien om fire polske håndværkere, der arbejder med el-kabler på den store hospitalsbyggeplads DNV-Gødstrup.

4. oktober 2016

Håndværkerne ved, at de har arbejdsopgaven med kablerne og begynder med det samme at tænke i løsninger. Løsninger, der gør arbejdet nemmere for dem selv og som et kæmpe plus gavner sikkerheden og arbejdsmiljøet på byggepladsen.

El-kabler på en byggeplads skal ikke ligge og sno sig på jorden til fare for mennesker og maskiner. Kablerne skal hæves højt – nærmest som vasketøj på en tørresnor (se foto).

Sådan tænkte Robert Jamka, Jaroslaw Pulit, Krzysztof Ziecina og Janusz Mikulski fra firmaet OK Skandinavia. Deres kreative ide er med til at øge mulighederne for sikker færdsel på byggepladsen, og den sikrer desuden kablerne mod brud. At ideen så også minimerer udgifter til afbrydelser i arbejdet og sparer udgifter på reparationer af kablerne, er kun en ekstra bonus. En helt igennem win win situation.

 

Til kamp mod snuble-ulykker

Snuble-ulykker optræder ofte i ulykkes-statistikker. Faktisk udgør de 20 pct. af alle ulykker, og den statistik tager den kreative ide aktivt kampen op imod.

Sikkerhedsleder hos Max Bögl og JFP I/S Thomas B. Eriksen oplever i det daglige, at håndværkerne er gode til at se løsninger, der ligger lige for. Løsninger, der gavner og letter arbejdsprocessen og ikke mindst sikkerhed og arbejdsmiljø.

Inden for kort tid er det nu tredje gang, at polske håndværkere fra OK Scandinavia har fået diplom, hæder og skulderklap "For en særlig handling, der har medført en konkret forbedring af arbejdet og arbejdsmiljøet under opførelse af DNV-Gødstrup".

I juni var det ideen om et flytbart rækværk, der sikrer mod nedstyrtningsfare. I august var den gode ide i forbindelse med udsparing i dæk at lave et rækværk samt støbeform til slidlag så tidlige i processen, at der spares en arbejdsgang – og ikke mindst undgås faldulykker.

Og nu senest septembers vinder-ide med elkablerne, der nærmest "hænger til tørre".


Diplom og skulderklap uddeles hver måned af Region Midtjylland, Dansk Byggeri og Bambus (Byggeriets arbejdsmiljøbus).