Murerne arbejder fra en mobil platform i Gødstrup. (Foto: Mark Cowper Dyer/Kommunikation) 

Sikkerhed og godt arbejdsmiljø i Gødstrup er et dagligt fokus-område for alle, der har deres gang på byggepladsen. Målet er så få ulykker som overhovedet muligt, og det mål er vi godt på sporet af. Der arbejdes proaktivt med ideer, der skal forbedre sikkerheden og arbejdsmiljøet. Vel at mærke ideer, der bliver ført ud i livet.

30. juni 2016

Det er nu 100 dage siden, der sidst blev noteret en ulykke til ulykkesstatistikken i Gødstrup. Vi har ikke haft ulykker overhovedet i 2. kvartal af 2016 og ligger under byggebranchens landsgennemsnit. Siden byggeriets start er der noteret i alt 10 arbejdsulykker. Arbejdsulykker, der omhandler brækkede ben og håndled, øjenskader og klemte fingre. Senest noterede arbejdsulykke var en hudafskrabning.

Murerne undgår slitage

Et frisk eksempel på en ide, der er ført ud i livet, handler om murerne på byggepladsen. Som noget nyt arbejder de nu fra en mobil arbejdsplatform – og ikke fra et stillads. Platformen kan hæves og sænkes som en elevator, så arbejderne hele tiden kan nå, det det de skal, for at udføre deres arbejde. Murstenene står i små mængder lige ved siden af den enkelte håndværker, og det samme gør spanden med mørtel, der er flytbar. Alt i alt en fleksibel løsning, der klart er med til at hindre slitage hos murerne.  

 Et andet eksempel med en konkret forbedring af arbejdet og arbejdsmiljøet er fostret af tre mand fra entreprenøren Max Bögl. De har tænkt og effektueret en praktisk løsning på et generelt problem i byggebranchen – nemlig sikring mod nedstyrtningsfare, når der skal "anhugges" betonelementer oppe på sættevognene. Med et flytbart rækværk og enkle bomme, der kan monteres på de store sættevogne, er der fundet en fleksibel løsning på et problem, som Arbejdstilsynet ligeledes har haft fokus på (se foto nedenunder).

Mange ideer dukker frem

Hver måned får en god ide skulderklap og diplom af Region Midtjylland, Dansk Byggeri og Bambus (Byggeriets arbejdsmiljøbus). Denne måned gik hæderen til folkene fra Max Bögl.

Den gode ide er dog slet ikke den eneste, for ideerne dukker frem til overfladen jævnligt. Det gør de fordi, sikkerhed og arbejdsmiljø er et emne, der fylder på byggepladsen i Gødstrup.

At der, som omtalt, er gået over 100 dage uden ulykker på byggepladsen markeres med et besøg af Hjem-Is bilen. Bilen ringer sin ankomst tirsdag d. 5. juli kl. 13.30 og bliver i området til 14.30.