Sikkerhed og godt arbejdsmiljø er alfa og omega for en stor byggeplads.

28. februar 2016

Som det første danske byggeprojekt anvendes med stor succes en virtuel 3D udgave af byggepladsen i Gødstrup som sikkerhedsintroduktion til de 5000 medarbejdere, der skal have adgang til byggepladsen i anlægsperioden frem til 2019.

Fokus er konstant på at undgå alvorlige ulykker, og måden vi undgår det på, er ved at have fokus på forudsætningerne for, at vi kan arbejde sikkert hele tiden, siger arbejdsmiljøchef for DNV-Gødstrup, Åge Staghøj fra Rambøll.

Hvordan man gør det, har bygherren via sikkerhedsintroduktionen givet sit bud på, men nu må entreprenørerne og deres medarbejdere på banen med gode ideer til et sikkert arbejdsmiljø, siger Åge Staghøj.

Første gode ide er allerede kommet på banen, og for den var der anerkendelse, håndtryk, diplom og rundstykker til sjakket fra Max Bögl International SE med arbejdsleder Jans Hansen. Deres forslag var at montere et sikkerhedsrækværk på de store betonelementer – før de bliver hejst op. Når der sættes gelænder på vægelementerne allerede mens de befinder sig på terræn, skabes der maksimalt gode sikkerhedsforhold mod nedstyrtning i hele den periode, hvor der arbejdes ved kanterne af dækkene.

Markeringen, som 3F, Dansk Byggeri og bygherre var vært for, er tænkt som en tilbagevendende månedlig begivenhed. Vi er sikre på, at der fremover vil komme mange gode forslag til gavn for arbejdsmiljøet på byggepladsen i Gødstrup.