Foto: Mark Cowper Dyer, Kommunikation

9. juli 2015


Råhuset i DNV- Gødstrup skyder nu op af jorden, og til efteråret vil man ved selvsyn kunne se, hvor højt byggeriet bliver i denne nordlige del af etape 1, der huser Thoraxklyngen. Mod sydvest inddæmmer meterhøje stålplader et skridsikkert og fast fundament under helikopterdækket ved akutmodtagelsen, og snart skyder de første etager af akuttårnet op i den sydlige del af etape 1.

Så sommerferie er bestemt ikke noget, der fylder mellem kraner og betonelementer på byggepladsen i Gødstrup.

På samme tid arbejdes der også i maskinrummet på højtryk med at skabe balancen mellem kvadratmeter, facader, funktioner og økonomi. En ”task force” bemandet med folk fra egne rækker i Hospitalsenheden Vest har brugt juni måned på at finde løsninger, der kan realisere de besparelser i projektet – godt 150 millioner kroner. En krads opgave, som forelægges regionsrådet til endelig beslutning straks efter sommerferien dog sådan, at klynger og afdelingsledelser får muligheden for at trykprøve de praktiske realiteter i projektet, inden de omsættes til vægge og betondæksler på byggepladsen i Gødstrup.

Realiteten er, at lige nu bygges der til cirka 130.000 m2sygehus plus ca. 15.000 m2 psykiatri, svarende til et samlet byggeri på størrelse med det nuværende Skejby sygehus. Det vil sige en udvidelse på godt 15.000 m2 i forhold til det oprindelige kvalitetsfondsprojekt men godt 12.000 m2 mindre, end hvad rådgivere troede muligt for godt et år siden.

Men uanset hvad, så er det i sundhed et supersygehus, der bygges. Det er budskabet fra hospitalsdirektør Henning Vestergaard til alle ansatte i Hospitalsenheden Vest.

I videoen nedenfor forklarer han hvorfor, sætter retning og gør status for DNV-Gødstrup juli 2015.

Gødstrup vokser i varmen på færre kvadratmeter


Sommerferie er ikke noget, der fylder mellem kraner og betonelementer på byggepladsen i Gødstrup.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.