25. september 2015

Navnet på kunstneren eller kunstskitsen er endnu ikke kendt, men sikkert og vist er det, at Ny Carlsberg Fondet har givet tilsagn om at finansiere udsmykning af det eksterne indgangsområde ved DNV Gødstrup.

Hospitalsledelsen for Hospitalsenheden Vest  har været i dialog med Ny Carlsberg Fondet om udsmykning af hovedindgangen, og forleden kom det positive tilsagn på ansøgningen.

Bestyrelsen for Ny Carlsberg Fondet bekræfter, ”at den påtager sig opgaven med at kuratere og finansiere” en udsmykning af det eksteriøse indgangsområde ved det nye DNV”

Kunstner skal findes

Kunstværkets størrelse eller udformning er indtil videre ubekendte størrelser, men Ny Carlsberg Fondet går nu  i tænkeboks og vil komme med forslag til kunstner. Når kunstneren er valgt skal den pågældende udarbejde skitseforslag til kunstudsmykningen.

Hospitalsledelsen er glade for Ny Carlsberg Fondets tilsagn. Vi glæder os til samarbejdet, som helt sikkert vil tilføre det store hospitalsprojekt  yderligere kvaliteter, siger sygeplejefaglig direktør Ida Götke.

 

Fakta om Ny Carlsberg fondet:

Ny Carlsberg Fondet er en privat og uafhængig kunstfond, hvis hovedformål er ”At virke til bedste for kunsten i stifternes fædreland”. Fondets fundats blev underskrevet den 20. januar 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru Ottilia Jacobsen.

Ved kunst forstås ikke blot billedkunst, men også kunstindustri, arkitektur og havekunst ‒ kunst i bredeste forstand.

Fondet  arbejder for at fremme kunstens betydning i det danske samfund med den overbevisning, at kunst kan berige menneskelivet og vores verden. Fondet ønsker at være en dynamo i synliggørelsen af kunst som en kraft, der kan skabe kritiske borgere med et nuanceret blik på verden.