Kunstneren Erik A. Frandsen er udvalgt til at udsmykke foyeren i DNV- Gødstrup. Her et kig mod serveringsarealet.

29. maj 2015

Kunst kan for mange mennesker være en lise for sjælen og en oplevelse, der sætter tiden i stå. Kort sagt kan kunst, brugt på den rigtige måde, give et mentalt eller psykologisk løft.

I det kommende supersygehus i Gødstrup er kunsten tænkt ind som en helende faktor. DNV-Gødstrup har sin egen formulerede kunststrategi, og grundvisionen at sikre patienternes, de pårørendes og medarbejdernes trivsel gennem helende arkitektur.

Kunstneren Erik A. Frandsen er efter en udbudsrunde valgt til at udsmykke foyeren i det kommende sygehus. fortæller chefkonsulent Randi Nedergaard-Hansen fra  DNV-Gødstrups projektsekretariat.

Let levende og farverig udsmykning

Tre kunstnere blev inviteret til at deltage i udbuddet til 5. mio. kroner, og et enigt Kunstråd valgte Erik A. Fransen fra Horbelev på Falster. Erik A. Frandsens kunstneriske velkomst til kommende patienter, pårørende og patienter i foyeren i Gødstrup bliver let, levende og farverig.

Sygeplejefaglig direktør Ida Götke fra Hospitalsenheden Vest fortæller, hvorfor netop Erik A. Frandsen blev valgt:

”Vi har store forventninger til, at Erik A. Frandsens udsmykning af foyeren vil bidrage fundamentalt til at skabe intimitet, rytme, forskellige identiteter - og wayfindingsmæssige pejlemærker i foyerens langstrakte forløb. Sigtet er, at udsmykningen bringer lige dele humanisme og stringent æstetik ind i de kliniske rammer på DNV-Gødstrup”.

Kort om kunstneren:

Erik A. Frandsen er årgang 1957. Medstifter af atelierfællesskab og alternativ kunstuddannelse på værkstedet Værst i København i 1981. Han har bl.a. arbejdet med familieportrætter baseret på farvenegativer, glasmosaikker med pop-art-agtige foto-snapshots som afsæt. Erik A. Frandsens har bl.a. udstillet sine værker på Glyptoteket, Statens Museum for Kunst, Amalienborg, Christiansborg samt på flere danske kunstmuseer.