Kernelyttere fra P4 på besøg i Gødstrup

DNV-Gødstrup er ofte til debat, og interessen for at høre om byggeriet er stor. Det viste onsdag den 20. maj med al tydelighed.

22. maj 2015

En radiojournalist i marken skal have mange talenter. F.eks. er det pinedød nødvendigt at kende verdenshjørnerne for at sendevogn med antenne på taget kan ramme den helt rigtige sender. Onsdag kl. 13 hev journalist Pia Stenbæk fra DR P4 Midt & Vest derfor kompasset frem som det første og fandt nord - og Mejrup senderen ved Holstebro.

Forbindelsen blev oprettet og vejen dermed banet for direkte sending fra byggepladsen i Gødstrup i tre timer – kun afbrudt af musik. Kl. 15.07 blev dagens første live-interview fra Gødstrup udsendt, og de næste timer kom indslag med Gødstrup som journalistisk omdrejningspunkt som perler på en snor.

De mange lyttere  blev budt velkommen foran Innovationsstalden af Ingrid Schmidt fra DR P4 Midt og Vest samt sygeplejefaglig direktør Ida Gøtke

De mange lyttere blev budt velkommen foran Innovationsstalden af Ingrid Schmidt fra DR P4 Midt og Vest samt sygeplejefaglig direktør Ida Götke.

Direkte radio fra DNV-Gødstrup med 70 kernelyttere

DR P4 Midt & Vest var onsdag 20. maj gæster i DNV-Gødstrup, og de havde taget 70 af deres kernelyttere med. Efter velkomst på den godt fyldte parkeringsplads foran innovationsstalden i Gødstrup af sygeplejefaglig direktør Ida Götke fra Hospitalsenheden Vest og journalist Ingrid Schmidt fra DR P4 Midt & Vest, fik lytterne en grundig rundvisning og orientering om Gødstrup lige nu og i fremtiden.

 

Delt i to hold fik de guldkorn af henholdsvis projektkonsulent Thora Hedeager i Innovationsstalden og sygeplejefaglig direktør Ida Götke og lægefaglig direktør Jens Friis Bak i pavillonen ved innovationsstalden. Efterfølgende kørte bilerne i kortege til skurbyen. Her ventede udsigtsplatformen og den fremragende udsigt 45 trin oppe ad trappen. Projektchef Michael Hyllegaard kender byggepladsens verdenshjørner og satte ord på, hvad gæsterne kunne se.

Projektchef Michael Hyllegaard fortæller gæsterne, hvad de kan se fra udsigtsplatformen

Projektchef Michael Hyllegaard kender verdenshjørnerne på byggepladsen, og her fortæller han gæsterne, hvad de kan se fra udsigtsplatformen.

Nysgerrig mikrofon på rundtur

Mens gæsterne fik input om Gødstrup, arbejdede holdet af journalister videre med planlagte interviews. Første interview var med sygeplejerske og kernelytter Jan Larsen fra Vinderup og emnet hans forventninger til dagen og hans holdning/mening om det store byggeprojekt.

Journalist Pia Stenbæk taler med lytter Jan Larsen fra Vinderup.Dagens første interview foregik på udsigtsplatformen. Her taler journalist Pia Stenbæk med kernelytter Jan Larsen fra Vinderup om hans forventninger til besøget og byggeriet.

Næste ”interview-offer” var jord- og betonarbejder og sjakbejds Torben Madsen om det at være med til at bygge et supersygehus . Projektchef Michael Hyllegaard fra DNV- Gødstrup var i ilden to gange i løbet af eftermiddagen, og emnerne var fremtidens sygehus og logistik. Den nysgerrige mikrofon var også på besøg i Innovationsstalden for at interviewe chefkonsulent Randi Nedergaard- Hansen ligeledes fra DNV-sekretariatet om, hvad vi egentlig laver i Innovationstalden.


Livlig debat i skurbyen

Som et punktum på dagen var der arrangeret en mini-høring i skurbyens kantine, hvor gæsterne kunne stille spørgsmål om Gødstrup til et panel bestående af koncerndirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland, hospitalsdirektør Henning Vestergaard, lægefaglig direktør Jens Friis Bak, sygeplejefaglig direktør Ida Götke og DNV-projektchef Michael Hyllegaard fra Hospitalsenheden Vest.

Mini-høring i Skurbyen hvor spørgelysten var stor

Fyraftensarrangementet sluttede af med en mini-høring i skurbyen, hvor spørgelysten var stor.

Det blev en livlig debat med en bred palet af spørgsmål fra salen. Emnerne spændte vidt og gik fra bæredygtighed over genbrug til millionbesparelser. Der var afbud fra regionsrådsformand Bent Hansen til mini-høringen, men DR havde sørget for at samle op på debattens hovedspørgsmål og få dem stillet til ham torsdag morgen.

Fotos: Mark Cowper Dyer, Kommunikation.


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}