Fotos: Emil Sanggaard

30. juli 2015

Lastbil efter lastbil med hver 15-20 kubikmeter jord på ryggen lægger lige nu grunden til DNV-Gødstrups kommende helikopterlandingsplads.

Et kæmpe hul skal fyldes med jord for at skabe den 400  kvm store cirkelrunde plads, hvor helikoptere af den type, som forsvaret anvender, kan hente og bringe patienter til det kommende superhospital.

Region Midtjylland har på baggrund af flyvninger fra Skejby Sygehus til Aarhus Universitetshospital vurderet, at der årligt vil være ca. 360 starter og 360 landinger på den kommende helikopterlandingsplads i Gødstrup.

Jordarbejdet forventes at være færdigt i oktober i år, og derefter mangler den sidste og afgørende finish. Helikopterlandingspladsen i Gødstrup forventes at stå helt færdig, når 1. Etape af hospitalsbyggeriet er færdig. Det vil sige  omkring årsskiftet 2017/2018.

En frisk opgørelse viser i øvrigt, at landets 3 akuthelikoptere har nok at se til. På landsplan er det opgjort, at helikopterne i første og andet kvartal af 2015 har fløjet 66 pct. flere missioner.

Akuthelikopterne har base i henholdsvis Billund, Ringsted og Skive. I Skive steg aktiviteten fra 165 til 212 flyvninger.  

 

Yderligere oplysninger: Byggeteknisk koordinator Finn Spicker Brødbæk, tlf. 78438768