18.12.2015

En solrig decemberdag viste byggepladsen i Gødstrup sig fra sin p.t. pæneste side, da dronen igen fløj over området. Element på element er de seneste måneder monteret på den nordlige del af Etape 1, og vi er nu nået til 3. etage – tekniketagen.

I det hele taget er der øget produktion og stigende leverancer til byggepladsen. Bemandingen er ligeledes støt stigende, og i november var der i gennemsnit 132 på byggepladsen – 26 flere end måneden før.

I løbet af 2016 er der forventning om, at bemandingen sidst på året vil ligge omkring 400, siger byggeteknisk koordinator Finn Spicker Brødbæk fra DNV-Gødstrups Projektsekretariat.

Grå beton er stadig den dominerende farve på byggepladsen, men en prøvemur med de brun/røde  mursten, som hospitalets facade skal prydes med, er nu muret op. I alt skal der bruges  ca. 2 mio. mursten til Etape 1. Stenene kommer fra et af landets ældste teglværker – Helligsø Teglværk i Thy.

Sådan ser de ud murstenene fra Helligsø Teglværk, der skal pryde facaden på det kommende hospital i Gødstrup.

Årets gang på byggepladsen

December er pr. tradition måneden, hvor vi ser frem mod det nye år, men også ser tilbage på, hvad der er sket i det gamle år.

På byggepladsen i Gødstrup er der for at sige det på underdrevet jysk sket en del. Faktisk er vi gået fra kælder til 3. etage på en del af Etape 1.

3. marts skrev vi på DNV-Gødstrups hjemmeside:  ”Kælderen tager form, og væggene i  kælderen er ved at blive rejst. Arbejdet med de 12.000 kvm kælder er godt i gang”. Senere på måneden kunne vi berette, at ”Store dele af kælderen er overdækket”.

Så blev det forår, og 8. maj var meldingen: ”Råhus rejser sig i Gødstrup. 8 store kraner er i sving med at montere søjler i stueetagen. Det forventes, at der snart kan ”lægges låg” på stueetagen.”

”Låget” er siden kommet på, og som nævnt er vi på 3. etage her ved årsskiftet.  I løbet af efteråret er grundlaget for hospitalets egen 400 kvm store helikopterlandingsplads blevet lagt.

Se, hvordan der ser ud på byggepladsen lige nu i dette videoklip optaget med drone. 

  

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.