530px mange gæster IMG_0189.jpg

Ca. 50 inviterede gæster overværede første spadestik på hospitalskirken. Fotos: Finn Marsbøll/Kommunikation

 

03.06.2019

Sproglige billeder og store ord fik god plads fredag d 31. maj under åben blå himmel, da første spadestik til Hospitalskirken i Gødstrup officielt blev taget.

Andagtskirken på den 150 kvm store grund har været syv år undervejs, og til næste år står den klar til brug.

Det er Herning Nordre og Søndre Provstier, der har skaffet pengene til at bygge og købe grund for - med Snejbjerg Menighedsråd som bygherre.

Første levende billede til at tale fra den hjemmelavede talerstol og efterfølgende sætte spaden i jorden, var Henning Nørgaard, formand for Snejbjerg Menighedsråd.

I beskrivelsen af den kommende kirkes nærhed med det store hospital, brugte han billedet af den lille legoklods i den store sammenhæng. En sammenhæng til gavn og glæde for patienter, pårørende og personale.

Provst Kirsten Braad Thyssen fra Herning Søndre Provsti, fortalte, at en sygehuspræst en gang har udtalt at hospitalet er byens største bedehus. En undersøgelse fra Rigshospitalet har nemlig vist, at hele 60 pct. af de patienter, som så sig som alvorligt syge, rent faktisk bad dagligt.

530px Ida m spaden IMG_0203.jpgSygeplejefaglig direktør Ida Götke fra Hospitalsenheden Vest glædede sig over, at 1. spadestik fandt sted samtidig med det store arrangement "Himmelske dage på heden".

"Jeg er ekstra glad over hospitalskirken, når vi nu ikke får et reflektionsrum, sagde Ida Götke, hvorefter hun også tog en tørn med spaden.

Hospitalspræst Christian Wegebjerg havde bedt om ordet og talte om symbolikken i kirkens tag, der er udformet som et fyrtårn – et fyrtårn som et lys i mørket.

Netop lyses var i rigt mål til stede denne eftermiddag i Gødstrup, og det var i stærk kontrast til åbningen af "Himmelske dage på heden" torsdag aften i øsende regnvejr.

I Gødstrup var solen fremme og meget passende sang deltagerne energisk med på sangen " I al sin glans nu stråler solen".

Måske solen også skinner fredag d. 4. oktober, når der efter planen skal være rejsegilde og grundstensnedlæggelse!