I øjeblikket arbejder ca. 150 håndværkere på pladsen. Foto: Charlotte Ranneries/Kommunikation

23.09.2016

Ekstra mandskabsvogne står klar til det store rykind af håndværkere, der snart får deres daglige gang på byggepladsen i Gødstrup.

I disse dage arbejder ca. 150 personer på pladsen, men dette tal øges væsentligt, når nye kontrakter med entreprenører er på plads.

Vi har igen haft dronen på dokumentations-flyvning over den travle byggeplads, og det den så, begynder på godt jysk at ligne noget. Klik på drone-video nederst på siden.

Bygningerne på pladsen har nået deres max-højde (ca. 30 meter). Tusindvis af rødbrune teglsten i snorlige rækker møder øjet på nordsiden af 1. Etape. Murerne har fart på, og i løbet af efteråret får de selskab af malere, tømrere, elektrikere og VVS-folk.

Det, der ligger for i den kommende tid, er det indvendige arbejde med bl,a. gipsvægge og installationer i de rum, hvor der er lagt undergulv. Bag helikopterlandingspladsen er arbejdet med Teknik- og Servicebyen gået i gang. I denne uge påbegyndes arbejdet med stikledninger.

Service- og teknikbyen bliver med sine ca. 7.300 kvm et centralt omdrejningspunkt for hospitalet. Det er her apoteket får plads sammen med sterilcentral, køkken, varemodtagelse og affald/linnedsug central.

En godt bidrag til den energi et stort hospital skal bruge, vil komme fra en energipark. Energiparken skal efter planen placeres på et areal lige ved siden af byggepladsen i Gødstrup. Et projektforslag er udarbejdet og behandles i Regionsrådet sidst i september.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.