Foto: Charlotte Feldbæk Ranneries / Kommunikation

05.07.2016

Medarbejderne på byggepladsen i Gødstrup kunne i dag markere 100 dage uden arbejdsulykker - og samtidig blive mindet om sikkerheden

Trods regnvejret vakte det alligevel stor glæde, da Hjem-IS bilen kom ringende med klokken på byggepladsen i Gødstrup. Der var nemlig is til alle, da byggepladsen nåede en særlig milepæl: 100 dage uden arbejdsulykker.

Der var dog også en anden god grund til at samle alle medarbejdere.

Feriesæsonen er også højsæson for arbejdsulykker på landets byggepladser, viser statistikken. Derfor benyttede Region Midtjyllands arbejdsmiljøkonsulenter tirsdag anledningen til at give håndværkerne på DNV Gødstrup byggeplads en kold påmindelse om at passe ekstra godt på sig selv og hinanden.

Ferietid betyder ofte nye folk og vikarer på pladsen, ligesom nogle kan have travlt med at blive færdige, inden de skal holde ferie. Og når de så kommer tilbage, skal de lige ind i alle rutinerne igen. Alt sammen noget, som øger risikoen for uheld og ulykker.

Dette viser en undersøgelse fra Dansk Byggeri, at antallet af arbejdsulykker stiger med helt op til 20 procent i ugerne lige efter ferien. Derfor kan det godt betale sig at tænke sig ekstra godt om både før og efter ferien.

Det handler blandt andet om at planlægge arbejdet, undlade at tage chancer og kontrollere arbejdsområdet, inden man går i gang.

Region Midtjylland har også uden for ferietiden stort fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed på byggepladsen.

Ambitionen er at holde sig under 1/3 del af landgennemsnittet for byggebranchen, når det gælder arbejdsulykker. Derfor skal alle håndværkere blandt andet gennem en obligatorisk sikkerhedsintroduktion, inden de begynder at arbejde på DNV Gødstrup byggeplads, ligesom der jævnligt gennemføres sikkerhedsrunderinger på pladsen.