Hospitalskirken forventes bygget i løbet af 2018. (Modelfoto)

 

Tæt på foyeren og midt i mellem psykiatrien og onkologien får Hospitalskirken sin plads i helheden.

 14. januar 2016 

DNV-Gødstrup ligger i Snejbjerg Sogn, og derfor er det Snejbjerg Menighedsråd, der er bygherre. Herning Nordre og Søndre Provstier har skaffet pengene til at bygge for og til at købe de i alt 150 kvm grund, der skal udgøre Hospitalskirken ved det kommende hospital i Gødstrup.

Den cirkelrunde kirke, der bygges, når det passer ind i det øvrige byggeri på pladsen, vil efter planen stå klar i 2019 sammen med det omkransende hospital.

Menighedsrådsformand Henning Nørgaard fra Snejbjerg Kirke forventer, at kirken opføres i løbet af 2018.

 

 

Skitse af den cirkelrunde hospitalskirke.

 

Inden da forestår bl.a. opgaven med at finde en kunstner eller flere, der skal udsmykke kirken. Den opgave går vi i gang med snarest, fortæller Henning Nørgaard.

Inspirationen til det kommende kirkebyggeri kommer bl.a. fra Rigshospitalet, der har sin egen kirkesal.

Plads til ro og fordybelse

Kirken i Gødstrup bliver en andagts kirke. Det vil sige et særligt sted med plads til ro, fordybelse og bøn. Yderligere vil der foregå kirkelige handlinger og gudstjenester, som i en enhver anden folkekirke. Bisættelser vil dog som udgangspunkt foregå fra det kapel som ligeledes bygges på området i Gødstrup.

Det er arkitekterne fra Friis og Moltke, der har fået opgaven at tegne DNV-Gødstrups egen kirke.

Arkitekterne har som udgangspunkt anvendt det detaljerede forarbejde, som Byggeudvalget fra Snejbjerg Menighedsråd har udarbejdet.