PRESSEMEDDELELSE

 ”I Hospitalsenheden Vest er vi meget bevidste om, at DNV-Gødstrup skal bidrage til uddannelsen af unge mennesker og derved leve op til vores krav om at ansætte lærlinge.”

26.02.2016

Det siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen. Dilemmaet er blot, at der ikke uddannes tilstrækkeligt lærlinge – specielt de lærlinge, der arbejder med beton og montage.  

Mikkel Steffensen, der er projektchef fra firmaet JFP, søger lærlinge på vegne af underleverandøren Max Bögl. Han fortæller, at der p.t. mangler 6-7 struktørlærlinge.

- Det har altid været svært at finde nok lærlinge inden for beton og montage, siger han og fortæller, at JFP har søgt via forskellige erhvervsskoler, praktikplads.dk og via underleverandøren Max Bögls hjemmeside samt jobnet.dk. 

Forstærket indsats og lys forude

For at gøre opmærksom på byggeriet ved Gødstrup som en attraktiv praktik- og arbejdsplads med social kapital og ordnede arbejdsforhold, har Hospitalsenheden Vest som bygherre for DNV-Gødstrup haft erhvervsskoler og andre på besøg på byggepladsen og i innovationsstalden. I efteråret var fx Herningsholm Erhvervsskole på byggepladsen med to klasser for at høre om arbejdet. Skolen har ikke struktøruddannelsen på programmet, men eleverne kvitterede med stor interesse på andre fagområder.

Invitationen til andre erhvervsskoler får nu et ekstra nøk, fortæller projektchef Michael Hyllegaard.

- Vi har i vort materiale til entreprenørerne skrevet, at en andel af håndværkerne på pladsen skal være lærlinge. Det skal den enkelte entreprenør sørge for. Som bygherre træder vi selvfølgelig til, når entreprenøren har gjort, hvad der er muligt, siger projektchefen.

Byggeriet af det store hospital i Gødstrup er ca. halvvejs i processen, og man forventer, at der løbende vil være brug for andre typer af praktik/lærlinge på byggepladsen såsom elektrikere, murere og andre. 

I et delprojekt, der betegnes som DP6, forventes det, at i alt ni lærlinge bliver beskæftiget over de næste knap to år. DP6 vedrører entreprisen med lukning af huset samt udførelse af klimaskærm. I dette projekt skal der løses andre håndværkeropgaver end i råhus-entreprisen.

Faktuelt er der i starten af 2016 4 lærlinge på byggepladsen i Gødstrup, og ingen af dem er struktørlærlinge.

Fakta om Det Nye Hospital i Vest

  • Siden 2011 har Region Midtjylland stillet krav til entreprenører og underentreprenører om, at de skal have 3-6 procent lærlinge og praktikanter på regionens store byggepladser. På byggeriet i Gødstrup havde man i 2015 kun 1,4 pct. Det skyldes primært manglen på struktørlærlinge.
  • Problemet med de stærkt efterspurgte struktørlærlinge trækker tråde tilbage til erhvervsskolerne. Uddannelseskonsulent Peter Pedersen fra Mercantec i Viborg fortæller, at det generelt er et problem, at skolerne mangler elever. 
  • Byggeriet af DNV-Gødstrup blev påbegyndt i 2012 og forventes afsluttet i 2019. Det kommer i alt til at koste 3,15 mia. kroner.
  • Visionen med DNV-Gødstrup er at skabe et hospital, hvor fremtidens patient og patientforløb er i fokus.
  • Hospitalet kommer til at have et areal på ca. 140.000 kvm, mellem 3000 og 4000 ansatte og 409 senge. 
  • Læs mere på www.dnv.rm.dk

Flere oplysninger

Hospitalsdirektør Poul Michaelsen, tlf. 2137 5007.

Projektchef Michael Hyllegaard, projektsekretariat DNV-Gødstrup, tlf. 2447 0234.

Hospitalsenheden Vest.