Morten Emborg (tv) fra Gustav H. Christensen A/S og Nick Bønnerup fra Jørgen Friis Poulsen A/S var blandt modtagerne af diplom for novembers gode arbejdsmiljøide i DNV-Gødstrup

7. december 2016 

At arbejde i  en  udgravning  på  en byggeplads er en fysisk udfordring.  Det  kan  bl.a.  Morten Emborg fra entreprenørfirmaet Gustav H. Christensenog Nick Bønnerup fra Jørgen Friis Poulsen A/S tale med om.

 

I dagligdagen på byggepladsen DNV- Gødstrup har de og kollegerne på  egen  krop mærket, hvor tungt det er at arbejde i en udgravning, når  kalkstabiliserende  vådt  jord  klæber sig fast  under gummistøvler og på værktøj.

Sådan er virkeligheden, eller rettere sådan var virkeligheden, indtil en rigtig god ide, der klart forbedrer arbejdet og arbejdsmiljøet, så dagens lys.

Ideen går kort fortalt ud på, at spare 1,5 meter overbredde på betondæk rundt om hele kældergulvet og i stedet lægge ærtesten i hele udgravningen. Resultatet er et sikkert underlag, der er nemt at gå på for de håndværkere, der arbejder i udgravningen. (se foto)

 

"Det er blevet noget rarere arbejdsforhold, vi har fået fortæller Morten Emborg. Vi døjer heller ikke mere med vand og våde sko. De mange små ærtesten dræner også  bedre, så alt i alt er den gode ide en kæmpe forbedring af arbejdsmiljøet. "

Forleden var der skulderklamp, diplom og hæder til projektleder  Ulla Pedersen fra  M.J Eriksson A/S , Morten Emborg fra Gustav H. Christensen A/S , og Nick Bønnerup fra Jørgen Friis Poulsen A/S  for november måneds gode ide.

Det er Region Midtjylland, Dansk Byggeri og Bambus (Byggeriets arbejdsmiljøbus), der hver måned uddeler diplom "For en særlig handling, der har medført en konkret forbedring af arbejdet og arbejdsmiljøet under opførelse af DNV-Gødstrup".