Flere mandskabsvogne er på vej til Skurbyen, når bemandingen på pladsen øges markant. (Fotos: Charlotte Ranneries, Kommunikation.)

En mindre invasion af håndværkere er undervejs i Gødstrup, når sommeren meget snart bliver til efterår. Over sommeren har antallet af arbejdende på den store hospitals-byggeplads DNV-Gødstrup ligget ret konstant på ca. 150 personer

10. august 2016

Det tal får et kraftigt spark bagi i løbet af kort tid, når gulvlæggere, malere, tømrere, elektrikere og VVS-folk kommer "med på holdet". Deres ankomst er selvfølgelig ventet, fortæller byggeteknisk koordinator Finn Brødbæk fra DNV-Gødstrups projektsekretariat. I Skurbyen, hvor håndværkerne har faciliteter, er der bestilt 10 nye mandskabsvogne, der bliver leveret til september.

Når mandskabsvognene er løftet på plads på de træbjælker, der allerede er lagt, er der plads til i alt 500 håndværkere på byggepladsen. Hvornår det tal nås, vides dog ikke, blot at aktiviteten på pladsen vil øges væsentligt.

For der er stadig meget arbejde at gøre. Det, der ligger lige for, er det indvendige arbejde med bl.a. gipsvægge og installationer, i de rum, hvor der er lagt undergulv, fortæller Finn Brødbæk.

DNV-Gødstrup i begyndelsen af august.

I slutningen af 2016 vil de indvendige arbejder være godt i gang på de ca. 40.000 kvm i norddelen af Etape 1. Råhuset i den sydlige del med sine ca. 60.000 kvm forventes afsluttet næste forår, og derefter vil de indvendige arbejder tage fart der.  

Et andet aktivitetsområde dette efterår er Teknik- og Servicebyen bag helikopterlandingspladsen. I september går arbejdet med at opføre de i alt to bygninger i én etage i gang.

Service- og teknikbyen bliver med sine ca. 7.300 kvm et centralt omdrejningspunkt for hospitalet. Det er her apoteket får plads sammen med sterilcentral, køkken, varemodtagelse og affald/linnedsug central.

For yderligere oplysninger: Byggeteknisk koordinator Finn Brødbæk på tlf. 2037 3350.